انواع اسکن کف پا: راهنمایی کامل

1. پدوسکوپ (جعبه آینه):

ساده ترین ابزار تشخیص صافی پا میباشد بصورت شکل زیر، فرد در حالت ایستاده بر روی صفحه شیشه ای می ایستد و از آینه زیر آن قسمت کف پا قابل مشاهده است.

2. دیجیتال پدوسکوپ :

مانند پدوسکوپ است با این تفاوت که یک اسکنرکپی بجای آینه در زیر آن تعبیه شده است و با دیجیتال کالارایز کردن اسکن گرفته شده رنگ و لعاب به آن می بخشد و میتوان پرینت به بیمار داد.

متاسفانه در عوام و حتی جامعه ارتوز بعنوان اسکن کف پایی که توسط آن کفی طراحی میشود تا مدتها و حتی تا حال ؟! در برخی کلینیک ها مورد استفاده قرار میگیرد.

3. اسکن فشاری استاتیک(ایستا):

این اسکن بجای شیشه از فناوری اسکنهای حساس به فشار در دو مدل خازنی و مقاومتی بهره میبرد ور در واقع اصولا اسکن به این فناوری گفته میشود که بتوان فشار رو با دیتا مورد بررسی قرار داد که معمولا با تعریف رنگ جهت دیتا استفاده میشود به این صورت که ناحیه پر فشار با رنگ قرمز و ناحیه هشدار با رنگ زرد ، ناحیه با فشار نرمال سبز و ناحیه کم فشار با رنگ آبی و ناحیه خلا یا بدون فشار با رنگ مشکی مشخص میشوند.

اسکن فشاری داینامیک (پویا):

در این نوع اسکن فرد بر روی صفحه اسکن حرکت میکند (چند بار بایستی حرکت کند تا فرآیند راه رفتن عادی برایش شود)

این اسکن بدلایل زیر بایستی در طراحی و ساخت و تراش کفی مورد استفاده قرار گیرد:

الف) ما در طی روز بیشتر در حالت حرکت هستیم تا ایستا و از آنجایی که اطلاعات اسکن استاتیک با داینامیک متفاوت است پس بهتر است از اطلاعات داینامیک برای ساخت کفی بهره ببریم.

ب) تحلیل مراحل راه رفتن و خط وزن COP  تنها در این اسکن قابل مشاهده است.

ج) اطلاعات نرم افزار طراحی کفی در علم روز دنیا با این فرمت اسکن تطبیق پذیری دارد .(یعنی دیتا اسکن استاتیک اصلا در نرم افزار طراحی مدرن باز نمیشود)

 

اسکن سه بعدی:

این اسکن بر خلاف اسم آن چیز جدیدی نیست و فقط فوتوگرافی از پا رو بصورت سه بعدی نمایش میدهد که فرد  بصورت هاف لود یا فول لود جهت بررسی ارتفاع نویکلار و تعیین ارتفاع قوس کفی میباشد.

جدیدترین مطالب
عضویت در خبرنامه
اشتراک گذاری مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *